Transporteur op koers met Molenaar

Goederen snel en veilig op de plek van bestemming afleveren, zonder dat de opdrachtgever zich ergens zorgen over hoeft te maken. Dat is de missie van MKG Koeriers. De Elsendorpse vervoerder vertrouwt voor de eigen bedrijfsvoering op zijn beurt op Rühl Haegens Molenaar. “Dankzij hun maandoverzichten kunnen we het jaarlijkse overleg veel gerichter benaderen. Sinds die tijd zitten we veel dichter op de cijfers en worden resultaten beter bewaakt.”

In 1988 richtte Joan Minten met een bescheiden startkapitaal en de steun van zijn vrouw Jeannine en familie de sneltransporteur MKG Koeriers op. De start was moeizaam, maar door zich te focussen op kwaliteit en door gemotiveerd personeel aan te trekken, wist de onderneming een constante groei door te maken. Tegenwoordig telt het bedrijf ruim tachtig personeelsleden.

Diensten

De specialiteit van MKG Koeriers is sneltransport. Men is 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar voor het vervoer van kleine en grote zendingen, waar dan ook in Europa. Daarnaast voegt men graag een stukje waarde toe. Een voorbeeld van Value Added Logistics is het contract met de Heineken Brouwerijen Evenementen Service. Voor deze partner vervoert men barretjes, parasols en uitgifteplanken. Na ieder evenement verzorgt MKG Koeriers de schoonmaak van de materialen, zodat ze meteen beschikbaar zijn voor nieuwe verhuur.

De overnight service van MKG Koeriers is ideaal voor bedrijven die de volgende dag hun documenten, pakketten of vracht bij zakenrelaties of klanten willen afleveren. Geconditioneerd transport (binnen gestelde temperaturen) is een vierde dienst die MKG aanbiedt. Er wordt gewerkt volgens de goede distributiepraktijken (GDP). Verder beschikt de transporteur over een grote magazijnruimte voor opslag en overslag van goederen.

Persoonlijk

“Wij hebben bijna twintig jaar lang dezelfde accountant gehad. Hij gaf ons veel tips en steun”, zegt Jeannine Minten. “Toen hij met pensioen ging, kregen we een andere contactpersoon, maar met hem hadden we gewoon niet de ‘klik’. En dat is wel belangrijk, want een accountant is een vertrouwenspersoon waarmee je betrokkenheid opbouwt. Dan is het prettig als je in ieder geval dezelfde drive en bepaalde toekomstgedachten hebt.”

“Het was in 2007 dat we via relaties de naam van Rühl Haegens Molenaar hoorden. Tevreden geluiden zorgden ervoor dat wij ook met hen in zee gingen. Het gevoel was inderdaad meteen goed.” Ook zakelijk betekende het kantoor direct een meerwaarde voor de Elsendorpse koerier. “Vanaf dat moment zijn we namelijk gaan werken met de maandoverzichten. Dat was een enorm pluspunt, want zo konden we het jaarlijkse overleg over de grote lijnen veel scherper gaan invullen. Sinds die tijd zitten we veel dichter op de cijfers.”

Toekomst

Jeannine Minten bevestigt dat het moeilijke tijden zijn voor de transportsector. “Ook wij voelen dat. Zeker als je, net als wij ’luxe’ transport verzorgen. Gelukkig staat Rühl Haegens Molenaar ons daarin ook bij, met de kennis die zij hebben van de branche. Aan de hand van onze maandelijkse overzichten bekijken we wat anders of beter kan.”

Over de toekomst: “Veel slechter zal het niet worden, maar ook volgend jaar verwacht ik in onze branche nog geen verbeteringen. Aan de andere kant: als de trein weer gaat rijden, zou het wel eens opeens heel hard kunnen gaan. In dat opzicht zijn we hoopvol. We gaan ons bovendien nadrukkelijker richten op het geconditioneerd transport. Daarmee verwachten we een nieuwe markt aan te boren, in de farmaceutische branche. We hebben een ‘dual temp’ wagen, die goederen bij twee verschillende temperaturen kan vervoeren. Dit geconditioneerd vervoer heeft de toekomst en daar liggen kansen voor ons. Met een caddy van A naar B rijden kan immers iedereen.”

Koeriersdienst en sneltransporteur

MKG Koeriers is partner in sneltransport, of het nu gaat om een belangrijk document of een lading van twintig ton. Voor veel bedrijven in de regio Zuidoost-Nederland is een onmisbare schakel in het logistieke proces. Zeventig procent van de activiteiten zijn internationale transporten naar diverse bestemmingen in Europa. De locatie in Elsendorp ligt strategisch ten opzichte van verschillende industriegebieden.

Afhankelijk van de te vervoeren goederen zet MKG Koeriers kleinere bestelwagens tot grote vrachtwagens in. Een wagenpark van ruim vijftig voertuigen garandeert flexibiliteit en snelheid.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then