Wagenpark MKG Koeriers groener

2012-06-01

Op de eerste dag van de RAI heeft MKG, onder de indruk van de prestaties van de nieuwe Volkswagen Caddy Bluemotion, drie bedrijfsauto’s van dit type gekocht bij AutoArena Venlo.

Met de vernieuwing van haar wagenpark kiest MKG Koeriers uit Elsendorp niet alleen voor een kostenbesparing, maar ook voor het milieu. De eerdere Volkswagens van het type Caddy zijn ingeruild voor het model Caddy Bluemotion, dat een brandstofverbruik van 1 op 17,5 heeft.

Logistieke bedrijven zijn echte kilometervreters. ‘Er gaan dan ook heel wat liters brandstof doorheen,’ laat Rob Kerkhof van MKG Koeriers uit Elsendorp weten. Daarom kiezen de snelkoeriers voor zo zuinig mogelijke bedrijfswagens. Omdat het bedrijf bijzonder te spreken was over hun wagenpark bestaande uit Volkswagens van het model Caddy, werd hun interesse gewekt door het verbeterde type Caddy Bluemotion. ‘Volkswagen beloofde een besparing van 13% op het brandstofverbruik. Volgens onze eerste ervaringen met dit model klopt dit.’

De BlueMotion Technology van Volkswagen maakt de Caddy zuiniger en milieuvrienedlijker. Bij stilstand schakelt de motor automatisch uit, om deze bij het wegrijden weer te starten. Het recuperatieve remsysteem en de revolutionaire aerodynamica verlagen het brandstofverbruik naar 1 op 17,5 bij een CO2-uitstoot van slechts 129 g/km.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then