Nieuwe look voor MKG Koeriers

ELSENDORP – Een nieuwe look voor MKG Koeriers. De huisstijl van het Elsendorpse bedrijf is opgefrist. Daardoor springt MKG nog meer in het oog.

MKG Koeriers kom je overal tegen. De koerier en sneltransporteur is 24 uur per dag onderweg in binnen- en buitenland. Net als het geel-blauw van de ANWB zijn de rood-witte bedrijfswagens van MKG een vertrouwde verschijning in het verkeer. Dankzij een aangepaste belettering vallen ze nu nog meer op. Directeur Joan Minten: “MKG Koeriers bestond in 2018 dertig jaar. Dat was een mooi moment om de huisstijl eigentijdser te maken. We zijn al jaren een sterk merk. Het nieuwe logo straalt dat uit. Het is opvallend en onderscheidend. Je ziet nu al van ver MKG op de flanken staan.”

Stapsgewijs wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd. Het wagenpark van MKG Koeriers bestaat uit 75 voertuigen. Alle bestelwagens, bussen en trucks worden (of zijn) opnieuw beletterd. Ook de bedrijfskleding, merchandise artikelen en de website krijgen een nieuwe look. De ombouwoperatie is in december gestart en zal naar verwachting in april afgerond zijn.

Het werk gaat ondertussen gewoon door. Voor veel bedrijven in Zuidoost-Nederland is MKG Koeriers een onmisbare schakel in het logistieke proces. Het klantenbestand is divers: van multinationals tot zzp-ers. MKG is gespecialiseerd in geconditioneerd medicijnenvervoer. “Pharma staat op één, gevolgd door automotive, machinerie, versproducten en bouwmaterialen. Maar we transporteren ook ziekenhuisbedden, huis-aan-huisbladen en high value producten als computers en telefoons. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar terugvrachten en combinatiezendingen met minder spoed die wij flexibel kunnen plannen.. Vanwege de gunstige tarieven kan dat voor veel bedrijven een interessante optie zijn.”

Recentelijk is daar het transport van bloedproducten bijgekomen. “Die worden in opdracht van Sanquin -en vaak met grote spoed- van de bloedbank naar ziekenhuizen in de regio vervoerd. Het medewerkersbestand is daardoor met twintig mensen uitgebreid.”

Bij MKG Koeriers staan ongeveer 100 mensen op de loonlijst. De omzet van het bedrijf is in het afgelopen jaar flink gestegen. Om in de groeiende vraag te kunnen voorzien is een nieuwe loods betrokken en het totale bedrijfsoppervlak uitgebreid tot 13.000 vierkante meter.

MKG is gevestigd Elsendorp: “Op een kwartier rijden van de A50, A77 en A73 is dat de ideale uitvalsbasis. 90% van onze klanten bevindt zich binnen een straal van 50 kilometer rondom ons bedrijf. Die kunnen we direct bedienen.”

MKG Koeriers koppelt snelheid aan efficiëntie: “Of het nu om een belangrijk document of een lading van twintig ton gaat: wij vervoeren het. Onze medewerkers en voertuigen zijn flexibel inzetbaar. We hebben een eigen garage met twee monteurs, een wasstraat, een dieselpomp en een grote op- en overslagruimte.” MKG is 24 uur per dag bereikbaar en heeft de planning volledig geautomatiseerd. “Daardoor kunnen we snel schakelen en maatwerk leveren.”

Betrouwbaarheid staat bij MKG Koeriers hoog in het vaandel. “Daarom werken we vooral met ervaren krachten: mensen die van aanpakken weten, het hoofd koel houden en over verantwoordelijkheidsgevoel beschikken.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then